søndag 2. november 2014

Boklansering - Romerrikets historie: Republikkens vekst og fall

Endelig foreligger det en historie om den romerske republikken, skrevet på norsk, for nordmenn og utgitt i Norge! Det må feires!

Vin & Ruin og Dreyer forlag inviterer til lanseringsfest med forfatteren og en smak av Roma!

Litteraturhuset
Kjelleren (Wergelandsveien 29)
18. november kl. 17-19

Det blir anledning til å kjøpe boka under lanseringen. Eller bestill den via Dreyer forlag her.


Hva har romerne noensinne gjort for oss?
Kunne Roma fort blitt hetende Rema? Hvordan skaffet man seg koner etter at byen var grunnlagt? Hvorfor hadde romerne hellige høns og gjess? Hvor stor er en pyrrhosseier? Hvor mange elefanter bragte Hannibal over Alpene, og ødela det gode liv i Campania hans hær? Hva er en Corvus og hvordan hjalp den romerne? Når kommer det til triariene? Hadde romerne ofte bakkanal og togaparty? Hva er desimering? Hva har Spartak Moskva å gjøre med romerne? Kunne man sitte på folketribunen? Strikket Marius genser og hva slags forhold hadde han til mulldyr? Drev Cæsar hotell? Var Kleopatras nese så spesiell egentlig? Spiste Cicero pizza?

Forfatter og antikkhistoriker Jon Iddeng vil presentere boka og forsøke å gi svar på slike og andre mer interessante spørsmål de frammøtte må ha om antikkens Roma, romerne og deres republikk.

Antikkentusiast, vinekspert og -importør Lars G. Rein-Helliesen (Gaia Wine & Spirits, Chaeos Import) vil gi verbale og flytende smaksprøver på noe romerne har gitt oss, nemlig Vin.

Velkommen!


Og når noe skal feires, så kan jeg ikke tenke meg en bedre måte å gjøre det på enn å åpne en krukke med Bellavista Alma Franciacorta Brut (kr. 275,-). Hele vineriet har gjennomgått en ansiktsløftning, men kvaliteten på vinen er like god som alltid - om ikke bedre. Herlige små luftbobler som alltid smaker friskt av gjærbakst, pære og grønne epler. Slår svært mye fra Champagne ned i stiletthælene.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk blogg du har her Jon! dette er en av få blogger som fortjener flere følgere ! Fortsett det bra arbeidet !

    SvarSlett
  2. Hey keep posting such good and meaningful articles.

    SvarSlett